A legjobban elismert kaszinók

A legjobb black jack játék

A black jack játék francia eredetű, hazánkban huszonegy néven ismeretes. Egyébként a játék eredeti, francia neve is a 21-es számra utal. 1850 körül alakult ki az Egyesült Államokban a mai formája. Amikor kaszinók bevezették ezt a játékot, különféle bónusz kifizetésekkel próbálták a játékosokat a blackjack asztalokhoz csábítani.

Az egyik ilyen bónuszt akkor fizették, ha a játékos kezében a pikk ász és valamelyik fekete bubi volt. Ezt a leosztást nevezték blackjacknek, ebből származik a játék kaszinókban használatos elnevezése. A játék mai változatában már minden olyan leosztást blackjacknek neveznek, amely egy ászból és egy tízest érő lapot tartalmaz.

A black jack játék Amerikában 1934-ig be volt tiltva, ekkor vált Nevadában jogilag is elfogadottá. Népszerűsége ez után annyira megnövekedett, hogy óriási sorok álltak a kártyaasztalok előtt, az emberek hatalmas pénzeket tettek fel a játékra. Az egyszerű szabályok nagy tömegeket vonzottak. A kaszinótulajdonosoknak természetesen örültek ennek, rengeteg kaszinó nyílt Nevadában. A nyeremények reményében a játékosok elkezdték kidolgozni a legjobb blackjack-stratégiákat. Csak akkor lehet folyamatosan nyerni, ha a játékos ismeri a matematika és a valószínűség számítás erre vonatkozó szabályait. A kártyajátékokban a siker kulcsa az erős stratégiai alap. Roger Baldwin komoly elméletet fejlesztett ki azzal kapcsolatban, hogyan lehet verni a bankot. 1956-ban megjelentetett tanulmánya lett a különböző stratégiák alapköve, sokan követték elméletét annak reményében, hogy így a nagy pénzösszegeket nyerhetnek. Ennek ellenére sok kezdő játékos inkább a szerencsére hagyatkozik, minthogy a valószínűség számítás elméletét tanulmányozná.


Manapság a játék online blackjack változata lett rendkívül kedvelt, a play blackjack (magyarul: blackjacket játszani) kifejezéssel sokszor találkozunk az interneten. Naponta több tucat online kaszinó bukkan fel és számos best online blackjack (a legjobb online blackjack) toplistával találkozhatunk. Hogy segítsünk kiválasztani a valóban megfelelő játékot, weblapunkon összegyűjtöttük a legjobbak linkjeit. Önnek csak választania kell egyet közülük, és máris indulhat a játék.

Hirdető

Close